Dzsungáriai törpehörcsög

Ezen az oldalon mindent megtudhatsz a kicsi,pajkos és aranyos Dzsungáriai törpehörcsögökröl és azokról a dolgokról amik az ilyen állatok tartásához szükséges.

Receptek

Hozzávalók:

• 1 alma
• 4 evőkanál zabpehely
• 3 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az almát apróra reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet, s az egészet jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (a tészta hajlamos a letapadásra, így kicsit ügyeskedni kell), formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírra téve, előmelegített sütőben 150°C-on kb. 45 percig sütjük, amíg szép barna lesz.
Tárolás:
Akár nyitott edényben is tárolható. Ha kiszárad, akkor a fogakat is koptatja.

 


Hozzávalók:

• Tojás
• Zöldségek

Elkészítés:

A teljesen száraz tojáshéjakat törd minél finomabb darabokra. Keverj egy keveset össze egy nyers tojással. Süsd ki só és olaj nélkül. Zöldségek is mehetnek bele.



Hozzávalók:

• 2 tojás
• 1 ek. konzervkukorica
• 1/2 paradicsom
• 1 tk. szezámmag
• 1 tk. lenmag
• 1 tk. natúr! hántolt napraforgómag
• 1 ek. olivaolaj
• kevés reszelt sajt

Elkészítés:

Az olíva olajon fedővel lefedve, kis lángon megpároljuk a konzervkukoricát, az apróra vágott paradicsomot, a szezámmagot, lenmagot és napraforgót. Ha a paradicsom szétesett, és levet eresztett, akkor a sajttal felvert tojást ráöntjük, és nagy lángon "keményre" sütjük.

Hozzávalók:

• 1/2 bögre tarhonya
• 1 dl tejföl
• 2-3 ek. gríz
• 1 alma
• 1/2 bögre mazsola
• 1 cs. őrölt fahéj
• kevés vaj

Elkészítés:

A mazsolát áztassd be vízbe, amíg meg nem szívja magát. Tedd fel főni a tarhonyát enyhén sós vízbe. Az alma húsát kockázd össze, és tedd bele a kivajazott tepsibe. Szórd meg a fahéjjal, majd egyenletesen szórd rá a leszűrt, kinyomkodott mazsolát. A leszűrt tarhonyát is tedd rá. A tejfölt keverd el a grízzel, majd öntsd rá. Az egészet tedd be a sütőbe kb. fél órára.



Joghurt-dropsz pótlék



Hozzávalók:

• 2 ek natúr joghurt
• 2 ek zabpehely
• 1 ek korpa
• 1 ek liszt
• 2 ek reszelt vagy tört dió
• 1 tk méz

Elkészítés:

Ezekből tésztát készítek,fél órát pihentetem majd kinyújtom, kb 3 mm-esre. Tetszőleges kis darabokat vágok-szaggatok belőle. Kis hőfokon inkább szárítom mint sütöm.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 4
Heti: 12
Havi: 64
Össz.: 86 593

Látogatottság növelés
Oldal: nagyom finom
Dzsungáriai törpehörcsög - © 2008 - 2025 - tatikatorpehorilap.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »